Hamileliğimden önce, kadınların aşerme olayını şımarıklık olarak değerlendirirdim. Hani sanki fırsat bulmuşlar da, “bak karnımda senin çocuğunu taşıyorum, evet bana daha çok ilgi göster, işte elime bir koz geçti, seni nasıl parmağımda oynatabilirim, şu anın tadını çıkarayım” gibi çoğaltılabilecek içsel nedenlerden dolayı sanki oynuyorlarmış gibi gelirdi bana. Ama 2 hamileliğimde de deli gibi aşermemle anladım ki bunların hiçbiri numara değilmiş.. Hemcinslerimin günahını almayınız.
Genellikle hamileliğin ilk aylarında kadınların bir şeye karşı duydukları aşırı istek ya da aşırı isteksizlik, tiksintiye aş erme deniliyor. Bu istenilen şey illa yenilmesi gereken bir şey de olmayabilir. Mesela kimisine göre benzin, kimine göre kömür, kimine göre toprağa karşı aş eren yani yemek isteyen de olabileceği gibi, bazı yemeklere karşı tiksinti gelmesi de mümkün olabilir hamile kişinin. Anlayacağınız, kimi zaman hormonsal nedenler, kimi zaman da psikolojik nedenlerle hamilenin bir şeyleri çok istemesi ya da istememesi aşermektir. Genellikle ilk 3 ay sürer fakat kiminde 9 ay boyunca da sürebilirmiş.
Evet, hamileliği fırsat bilip bunu psikolojik açıdan kullanan kadınlar da yok değilmiş, doğru. Daha çok kabul görmek isteyen, sevgi açlığı hisseden, dikkat çekmek isteyen kadınlar için aşermek, psikolojik doyum açısından da kullanılabiliyormuş. Ama bu kısmı bir kenara bırakırsak eğer, gerçekten aşermiş biri olarak diyorum ki kim ne derse desin arkadaşım, ben vücudumu dinleyebilen biri olduğum için rahatlıkla söylüyorum ki; aş ermek sadece psikolojik değil, hormonal da bir durumdur. Aş erdiğiniz şeye kaşı o an canınız öyle bir istek duyar ki, ağzınız sulanır. Bulduğunuz vakit de günlerdir yemek yemiyormuşçasına iştahla mideye indiriverirsiniz. O tadın hazzı da inanılmaz muazzamdır 🙂
Peki hamileler neden aş erermiş?
- Şöyle düşünün: Vücudunuzda oluşmakta olan yeni hücreler var; yani bebeğinizin ta kendisi. Bebeğiniz oluşurken de vücudunuz, bedeninizde olan kaynakları kullanır. Peki o an aradığı kaynak vücudunuzda yok ise, ne olur?İşte kilit soru da tam olarak burada. Demir eksikliği olan çocuklar toprak yer, sebebi ise toprakta demir olmasıdır. Peki bu çocuk toprak yerken toprakta demir olduğunu, kendi vücudunda da demir olmadığını bilir mi; hayır! Nedir olay o zaman? Çünkü vücut, eksiği olan şeye karşı kişiyi yöneltmesini iyi bilir. Diğer bir örnek de; adet dönemine girecek olan bayanların canı tatlı çeker çünkü kan şekerleri düşüktür. Bunu da hiç bilmeden bayanlar, canımız çikolata çekti diye yorumlarlar. İşte aşermek de böyle bir şeydir. Vücudun o an ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral gibi kaynak her ne ise, o kaynağın olduğu yiyeceğe yönlendirir ki ye, ye ki bebeğin oluşumunda tam olarak kullanabilsin ihtiyacı olanları. O yüzden aş erdiğin ne ise mutlaka ye derler kadına 🙂 . Ben ilk hamileliğimde erik, ikinci hamileliğimde de tomurcuk acı biber (ki hayatımda bir kere bile acı yiyemedim diyebilirim) ve kışın ortasında kavun oldu aşermem.
- Hormonal nedenlerden dolayı da kadın aşerebilirmiş
- Psikolojik nedenlerden dolayı da aşerme olabilirmiş. Daha doğrusu kişi öyle de sanabilirmiş ya da öyle sanmadığı halde bu durumu kullanabilirmiş de.. Eşinden daha fazla ilgi görmek istemek, duygusal destek ihtiyacı ve dikkat çekmeye çalışmak gibi nedenlerden dolayı..
İşte böyle 🙂
Aş ermek zorunda kalmayacağınız, minerali bol depolu bi vücudunuz olsun 🙂
Sevgiler bizden
instagram.com/sulealkis
info@birannetavsiyesi.com
Yoruma kapalı.